Griet met waterkerssaus
bereiding
-
1
Neem twee bosjes van de waterkers en houd een handvol apart voor de afwerking. Blancheer de rest kort in kokend gezouten water. Spoel daarna onder koud water en laat goed uitlekken. Houd aan de kant.
-
2
Maak de prei schoon en schil de aardappel. Snij ze in kleine blokjes. Fruit aan in een klontje boter en voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zachtjes stoven. Voeg de uitgelekte waterkers en room toe. Mix fijn en houd warm.
-
3
Kook de aardappelen en pureer. Meng met de melk, boter, peper en zout. Hak het overige bosje waterkers grof en meng het door de puree.
-
4
Rooster de hazelnoten en hak ze fijn. Meng er de gehakte kruiden en olijfolie door. Voeg wat citroensap, citroenrasp, peper en zout toe. Stoom de grietfilets in ongeveer 7 à 10 minuten gaar. Serveer met de puree, saus, notencrumble en een beetje waterkers.