Gepofte aardappel met garnaalslaatje
bereiding
-
1
Pof de aardappelen in de oven. Leg ze gespoeld op een ovenschaal en prik ze in met een scherp mes. Zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 40 tot 50 minuten, naar gelang de grootte van de aardappelen.
-
2
Pel de garnalen.
-
3
Blancheer de boontjes en spoel ze met koud water. Snij ze met de augurkjes in kleine blokjes. Snipper het sjalotje fijn. Meng de boontjes met de garnalen, augurkjes, tomatenblokjes, sjalot, 2 el gehakte peterselie en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Haal de aardappelen uit de oven en snij er 1 spie uit. Vul met de garnaalsla en steek de aardappelspie er rechtop in. Doe wat extra garnaalsla in een kommetje bij de gepofte aardappel. Serveer met een kwartje citroen.