Gepofte aardappel met ricotta, gekaramelliseerde ui en gerookte makreel
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon. Prik ze in met een vork. Pof ze in de microgolfoven op de hoogste stand gaar in 10 à 15 minuten.
-
2
Pel de uien en snij ze in ringen. Bak de uiringen goudbruin in olijfolie. Bestrooi met de suiker en roerbak nog 2 minuten.
-
3
Wikkel de hete aardappelen in een schone keukenhanddoek en laat ze 5 minuten nagaren. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Doe de ricotta samen met de feta, de knoflook, het citroensap, de citroenschil en de honing in een blender en mix romig. Kruid met peper en zout. Meng er de helft van de verse kruiden onder. Prak de makreel grof.
-
4
Snij de aardappelen in de lengte flink in en hol ze iets uit. Leg ze op 4 borden. Schep er de opgeklopte feta op en verdeel er de uiringen en de makreel over. Bestrooi ze met de rest van de kruiden en serveer meteen.