Recept

Scampispiesje met gepofte aardappel en komkommersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op een spiesje smaakt alles beter... ook scampi's!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen 15 minuten in gezouten water. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie met nog een beetje olijfolie, peper en zout en pof ze nog 25 minuten in de oven. Hak onder-tussen de bladpeterselie en bieslook fijn. Hou een deeltje van de kruiden opzij voor bij de scampi’s.

  2. 2

    Haal de aardappelen uit de oven en lepel er een kuiltje in. Hou het kruim bij en meng met de Griekse yoghurt, peper, zout, de fijngehakte kruiden. Lepel nu de vulling opnieuw in de aardappelen en hou ze warm in de oven op 150°C.

  3. 3

    Pel de knoflook en snipper hem fijn. Rijg de ontdooide scampi’s op spiesjes, strooi er de apart gehouden verse kruiden over en bak ze samen met de knoflook in een pan met olijfolie.

  4. 4

    Spoel intussen de komkommers, snij er dunne linten van en schik die op de ­borden. Kruid ze met peper en zout en bedruppel ze met wat olijfolie. Snij de ­citroen in twee en gebruik de ene helft om wat citroensap over de komkommers te druppelen en snij de andere helft in plakjes om je bord mee af te werken.

  5. 5

    Leg de gevulde gepofte aardappelen op de borden bij de komkommersalade en schik er de scampispiesjes en de citroen bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampispiesje met gepofte aardappel en komkommersalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!