Recept

Perenclafoutis met vanillesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fruitige topper

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in vieren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190° C.

  3. 3

    Breng het water aan de kook met de suiker, de vanillesuiker en het kaneelstokje. Doe er de peren in en laat 30 minuten heel zachtjes garen. Laat afkoelen.

  4. 4

    Neem de peren uit de siroop en schik ze in een ingevette ovenschotel.

  5. 5

    Meng voor het beslag het amandelpoeder met de suiker, vanillesuiker, boter, eieren en perenlikeur. Giet het over de peren. Zet de clafoutis 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg bij de melk. Breng aan de kook. 

  7. 7

    Klop intussen de eidooiers los met de suiker. Giet er al roerend de melk bij.

  8. 8

    Doe alles weer in de kookpan en laat al roerend indikken. Laat afkoelen. Serveer de perenclafoutis met de vanillesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perenclafoutis met vanillesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!