Kaiserschmarrn met vanillesaus en blauwe bessen
bereiding
-
1
Maak de vanillesaus. Breng de room tegen het kookpunt aan. Splits twee eieren en klop de eidooiers met 60 gram suiker luchtig. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en bewaar het stokje. Voeg het vanillemerg aan de eidooiers toe. Giet de warme room al kloppend bij de eidooiers. Giet het mengsel terug in de pan en voeg het vanillestokje toe. Laat de saus al roerend indikken op een zacht vuur. Let erop dat de saus niet meer kookt.
-
2
Maak het pannenkoekenbeslag. Splits de resterende 4 eieren en klop de eidooiers met de resterende suiker luchtig. Zeef de bloem en voeg hem samen met de melk en een snuifje zout toe aan de eidooiers. Klop de vier eiwitten stijf. Spatel ze door het beslag.
-
3
Smelt wat boter in een koekenpan. Giet de helft van het beslag in de pan. Bak 3 minuten op een zacht vuur. Draai de pannenkoek om, snij hem in reepjes en bak de reepjes nog 3 minuten. Herhaal met de rest van het beslag.
-
4
Serveer de kaiserschmarrn met de blauwe bessen en de vanillesaus. Werk af met poedersuiker.