Puy-linzen met schorseneren en garnalen
bereiding
-
1
Schil de schorseneren en snij de 6 extra exemplaren in plakjes.
-
2
Kook 250 g schorseneren gaar in de melk en de room. Haal van het vuur en mix heel fijn. Giet door een zeef en doe de puree met 25 g boter en de olijfolie in een espumafles. Hou warm in een warmwaterbad.
-
3
Breng de linzen met licht gezouten koud water aan de kook. Haal zodra het water borrelt de pan van het vuur en giet de linzen af. Laat ze schrikken onder koud water. Breng ze opnieuw
met vers koud water aan de kook. Laat 3 à 4 minuten koken en giet af. -
4
Pocheer de plakjes schorseneren in gezouten water met 20 g boter.
-
5
Meng de schorseneren met de linzen en verdeel over de borden. Bestrooi met garnalen en werk af met enkele toefjes warm schorsenerenschuim.
Voorbereiding