Salade met linzen van Puy
bereiding
-
1
Spoel de linzen met koud water en laat ze uitlekken.
Pel de ui en de knoflook. (laat in zijn geheel)
Rasp de schil (zeste) van de citroen en pers hem.
Hak de koriander grof.
-
2
Kook de linzen samen met de ui, de knoflook en de chiliolie op een laag vuurtje gaar in 20 tot 25 minuten.
-
3
Meng de helft van het citroensap en de zeste met 2 el olijfolie en het korianderpoeder. Verkruimel er de geitenkaas in en laat marineren.
-
4
Giet de linzen af en verwijder de ui en de knoflook. Vermeng het resterende citroensap en de zeste met 2 el olijfolie en roer dit door de linzen.
-
5
Dep de artisjokharten en de paprika droog met keukenpapier, snij ze in stukjes en doe ze bij de linzen. Voeg als laatste de gemarineerde geitenkaas en verse koriander toe.
Voorbereiding