Amandelcroissants met abrikozenconfituur
bereiding
-
1
Begin een dag van tevoren. Spoel de abrikozen, verwijder de pit en snij in blokjes. Doe ze in een kookpot, voeg de suiker toe en laat afgedekt een nachtje rusten. Voeg het citroensap toe en laat een halfuur op een middelmatig vuurtje pruttelen. Schep het schuim van de confituur. Doe de confituur in gesteriliseerde bokalen.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooier los. Ontrol het bladerdeeg en snij er driehoekjes uit van ong. 20 cm (basis) op ong. 18 cm (benen).
-
3
Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte dooier. Maak een inkeping onderaan in de basis en rol de driehoekjes op van de basis naar het puntje.
-
4
Bestrijk opnieuw met eidooier en bestrooi met wat amandelen. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 20 à 25 minuten in de oven.
-
5
Serveer de amandelcroissants met een lepeltje van de abrikozenconfituur.