Zelfgebakken brood en kipslaatje
bereiding
-
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verbrokkel de gist in het lauwe water en roer goed los. Voeg de bloem, de boter en het zout toe. Kneed alles tot een mooi egaal deeg en laat 5 minuten rusten onder een vochtige keukenhanddoek.
-
2
Bestrooi het werkvlak met wat extra bloem en kneed het deeg een tweede keer. Maak er een bal van en laat 15 minuten rijzen. Kneed het deeg opnieuw, vorm er een mooie bal van en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek opnieuw met de vochtige handdoek en laat 45 minuten rijzen.
-
3
Verwarm de oven voor op 220°C en zet er een klein schaaltje met water in (de waterdamp zorgt voor een mooi korstje). Bak het brood 45 à 50 minuten in de hete oven. Laat het rustig afkoelen in de oven.
-
4
Snij de kipfilet in stukjes. Roerbak ze goudbruin in een scheutje olijfolie. Laat afkoelen en meng dit met de mayonaise, de yoghurt en de kerrie.
-
5
Spoel en snipper de kruiden en voeg toe aan de kipsalade. Kruid met peper en zout.
-
6
Snij het brood in stukken en serveer met de kipsalade.