Wittebonensoep (2)
bereiding
-
1
Spoel de bonen onder stromend water, laat ze goed uitlekken. Schil de wortelen, snij ze in stukjes. Spoel de selder en het preiwit en snij ze in stukjes. Schil de aardappel, snij ‘m in blokjes. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes. Pel de knoflook, snij ‘m in plakjes.
-
2
Stoof de plakjes knoflook 2 minuten in een soeppan met 2 el olijfolie. Voeg de prei, wortelen, selder, aardappel en pompoen toe en stoof 10 minuten. Doe er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20 à 25 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.
-
3
Roer de bonen en de salie door de soep, kruid met peper en zout. Laat nog 10 minuten doorwarmen.
-
4
Schep de helft van de soep uit de pan en pureer. Doe ze weer in de pan en laat nog even doorwarmen. Verdeel de soep over 4 borden, besprenkel met olijfolie en werk af met een blaadje salie. Serveer meteen.