Lamskroon in baconkorst
bereiding
-
1
Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water.
-
2
Maak eerst de bacontopping. Bak de sneetjes ontbijtspek krokant zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de helft van de bacon fijn. Breek de andere helft in stukken en zet apart voor de spinazie-boontjessalade. Hak de pecannoten fijn. Meng de gehakte bacon met de pecannoten, tijm en rozemarijn. Voeg olijfolie toe.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Spies de krieltjes op metalen satéstokjes en steek er ook een takje rozemarijn op. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met grof zeezout. Wrijf de lamskroontjes eerst in met grof zeezout en peper. Leg ze bij de aardappelen in de ovenschaal en strooi er de bacontopping over. Bak gedurende 12 minuten.
-
4
Dop de tuinbonen. Bak ze samen met de peultjes en de spinazie. Kruid met zout en peper en strooi er de rest van de baconstukjes door.
-
5
Laat het lamskroontje rusten onder aluminiumfolie en snijd het daarna tussen de boutjes door. Serveer met de aardappelspiesjes en de groenten.