Recept

Lasagne met gerookte mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker met een kleine aanpassing

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de basilicumblaadjes. Snij de mozzarella in plakjes. Halveer en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij de aubergines in blokjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de lasagnevellen 3 minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.

  3. 3

    Verhit 4 el olijfolie met de knoflook. Meng er de tomaten en wat basilicum door. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten. Hou apart.

  4. 4

    Bak de aubergines 4 à 5 minuten in de rest van de olie. Meng ze met de tomaten. Verwijder de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Beboter een ovenschaal. Leg er plakjes mozzarella in en daarop de lasagnevellen. Lepel er 1/3 van de tomatensaus over. Bedek met mozzarella en bestrooi met 1/3 van de kaas en wat basilicum. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Zet 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met gerookte mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!