Lasagne met pesto, mozzarella en broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de broccoli en snij ‘m in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en kruid met peper en zout.
-
2
Maak de bechamel. Smelt de boter in een pot op het vuur. Voeg de bloem toe en roer om met een garde tot het mengsel droog is en naar koekjes ruikt. Voeg een beetje van de melk toe en roer los. Voeg de rest van de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook tot je een mooie bechamel hebt. Meng er de gemalen mozzarella onder en kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Laat de bollen mozzarella uitlekken en snij ze in schijfjes. Spoel de tomaat en snij ze in blokjes.
-
4
Lepel een laagje van de bechamel in een ovenschaal en leg er een laag lasagnevellen op. Leg er dan een laagje broccoli op, druppel er pesto over en leg er mozzarellaplakjes op. Bouw de lasagne zo verder op en eindig met een laagje mozzarellaplakjes. Werk de lasagne af met de blokjes tomaat en gaar hem zo’n 20 minuten in de oven.