Panna cotta van karnemelk met aardbeiencoulis
bereiding
-
1
Laat de gelatine weken in koud water. Snij het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Doe het samen met de karnemelk, room en poedersuiker in een steelpan en breng aan de kook.
-
2
Laat de suiker al roerend smelten. Neem van het vuur, schep er het vanillestokje uit en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer los en laat even afkoelen.
-
3
Schenk de panna cotta in mooie glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Spoel de aardbeien, hou er enkele apart voor de afwerking. Spoel het basilicum en laat goed uitlekken. Doe de aardbeien samen met 8 blaadjes basilicum en de poedersuiker in de blender en mix fijn. Breng op smaak met het citroensap.
-
5
Werk de panna cotta af met de aardbeiencoulis, een partje aardbei en een blaadje basilicum.