Recept

Parmezaan-panna cotta met carpaccio van gerijpt rundvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Panna cotta is niet alleen lekker als dessert, je kunt er ook een hartig voorgerecht of hapje mee maken. De krokante afwerking zorgt voor een zalige smaakbeleving.

Dit doe je vooraf! De panna cotta maak je sowieso vooraf, maar ook het vlees en de crumble kun je al bereiden. Bewaar alles in aparte afgesloten potjes en zet de panna cotta en het vlees zeker in de koelkast. 

 

 

bereiding
  1. 1

    Maak de panna cotta. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de melk met de room aan de kook, voeg de parmezaan toe, roer om en kruid met peper en zout. Mix het geheel fijn.

  2. 2

    Knijp de gelatine uit en voeg ze toe aan de kookpot. Zet de pan van het vuur en roer alles goed door elkaar. Giet het panna cotta-mengsel in 4 ingevette flexibele vormpjes naar keuze en zet ze minstens 4 uur in de koelkast.

  3. 3

    Leg de runderfilet 1 uur in de diepvries. Snij hem in flinterdunne plakjes, besprenkel ze met olijfolie en bewaar ze in de koelkast.

  4. 4

    Maak de crumble. Pel en pers de knoflook. Snij het brood in blokjes. Doe de ansjovisjes met een scheutje olijfolie en de knoflook in een pan en laat ze smelten. Voeg de broodblokjes toe en roerbak tot ze goudbruin zijn. Kruid alles met peper en zout. Laat het mengsel afkoelen en hak het grof in een blender.

  5. 5

    Besprenkel de scheutjes kort voor het serveren met olijfolie en de azijn en kruid ze met peper en zout.

  6. 6

    Kruid de plakjes vlees met peper en fleur de sel en leg ze op of bij de panna cotta. Werk de panna cotta af met de crumble en de scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parmezaan-panna cotta met carpaccio van gerijpt rundvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!