Panna cotta met aardbeiencoulis
bereiding
-
1
Spoel de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Snij de helft ervan in stukken en laat die met de marsala, poeder- en vanillesuiker zachtjes gaarkoken. Mix tot een gladde coulis en laat afkoelen in de koelkast.
-
2
Breng de room aan de kook met de kristalsuiker en enkele druppels vanille-essence. Laat dan 10 minuten heel zachtjes sudderen en roer regelmatig, zodat de room niet aanbrandt.
-
3
Week de gelatine in koud water en knijp uit. Verwarm de melk en los er de gelatine in op. Doe de gelatinemelk bij de room en meng goed.
-
4
Schenk de panna cotta in glaasjes en laat afkoelen. Zet dan nog minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
-
5
Snij de overblijvende aardbeien in stukjes. Schenk de coulis over de opgesteven panna cotta en garneer met stukjes aardbei. Werk af met een plukje munt.