Recept

Panna cotta met aardbeiencoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomers dessert

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Snij de helft ervan in stukken en laat die met de marsala, poeder- en vanillesuiker zachtjes gaarkoken. Mix tot een gladde coulis en laat afkoelen in de koelkast.

  2. 2

    Breng de room aan de kook met de kristalsuiker en enkele druppels vanille-essence. Laat dan 10 minuten heel zachtjes sudderen en roer regelmatig, zodat de room niet aanbrandt.

  3. 3

    Week de gelatine in koud water en knijp uit. Verwarm de melk en los er de gelatine in op. Doe de gelatinemelk bij de room en meng goed.

  4. 4

    Schenk de panna cotta in glaasjes en laat afkoelen. Zet dan nog minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  5. 5

    Snij de overblijvende aardbeien in stukjes. Schenk de coulis over de opgesteven panna cotta en garneer met stukjes aardbei. Werk af met een plukje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta met aardbeiencoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!