Recept

Pastinaakfrietjes met citroenyoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als aperohapje, maar - zonder het dipje - ook bij bijvoorbeeld gebraad. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven tot 220°C.

  2. 2

    Schil de pastinaken en snij ze in dunne frietjes. Leg ze in koud gezouten water om ze krokanter te maken en haal ze er na 5 min. uit. Dep droog.

  3. 3

    Plet de knoflook. Meng de frietjes in een kom met de olijfolie, knoflook, rozemarijn en
    zeezoutvlokken. Verdeel ze dan gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten
    in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Verlaag de temperatuur tot 200°C, schud de frietjes door elkaar en bak ze nog 15-20 minuten
    verder, of tot ze gaar zijn.

  5. 5

    Meng yoghurt, zout, citroensap en -schil in een kom. Vul glaasjes met een lepeltje citroenyoghurt en zet er 4 frietjes in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaakfrietjes met citroenyoghurt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!