Calzone (2)
bereiding
-
1
Meng bloem, gist, zout en olijfolie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen
-
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit tot individuele pizza’s.
-
3
Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
4
Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met tomatentopping en beleg met een plak ham, wat champignons, blokjes tomaat en geraspte kaas. Kruid goed met peper en zout
-
5
Vouw de pizza’s toe en draai de randjes goed dicht. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven. Lekker met een slaatje naar keuze erbij.