Spiesje van worst met spek en gebakken appeltjes
bereiding
-
1
Verdeel de chipolata in 16 kleine worstjes. Draai rond elk worstje een plakje spek. Pel de rode ui, snij ‘m in grove stukken. Snij 1 appel ongeschild in grove blokjes, besprenkel met een beetje citroensap.
-
2
Prik de stukjes worst, de appelblokjes en de rode ui afwisselend op 4 metalen spiezen.
-
3
Snij de resterende twee appelen ongeschild in dunne partjes. Doe ze in een kom en giet er de rest van het citroensap over. Meng met de suiker, kaneel, honing, azijn en olie. Wentel alle stukjes appel in de marinade.
-
4
Bak de spiesjes op de barbecue. Doe de appelplakjes in een pan die op de barbecue kan. Je kunt eventueel ook een aluminium schaaltje gebruiken hiervoor. Roerbak de appel tot hij zachter wordt.
-
5
Serveer de spiesjes met de gebakken appeltjes. Lekker met een gemengde salade naar keuze.