Taartjes met chocolade en sinaasappel
bereiding
-
1
Laat de boter smelten. Rasp de chocolade grof.
-
2
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
3
Vet de bakvormpjes goed in met boter en strooi wat paneermeel op de bodem. Zet ze in de koelkast.
-
4
Klop de eieren wit-schuimig met de suiker. Giet er in een straaltje de gesmolten boter bij en klop stevig op, tot het mengsel weer schuimt.
-
5
Voeg er de kaas, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan toe.
-
6
Vermeng de bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder. Zeef dit boven het eimengsel en roer glad. Verdeel twee derde van het beslag over de vormpjes.
-
7
Doe bij de rest van het beslag de geraspte chocolade en het gezeefde cacaopoeder. Schep het chocoladebeslag op het witte beslag. Maak er met een houten stokje of een vork krulletjes in, om het "marmerefect " te krijgen.
-
8
Bak de taartjes 40 minuten in het midden van de oven. Laat ze volledig afkoelen in de vormpjes.
Voorbereiding