Mokkakoek met sinaasappel
bereiding
-
1
Verkruimel de koekjes. Halveer 2 sinaasappels en maak met een puntig mesje de partjes vruchtvlees los van het fijne vliesje. Pers de derde sinaasappel uit.
-
2
Vermeng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. Beleg een bakvorm (met losse bodem) met bakpapier. Schep er het koekjesmengsel in, druk het goed aan, en een beetje omhoog tegen de wand aan.
-
3
Laat de chocolade en de room smelten in een warm waterbad. Doe het koffi epoeder bij de warme chocolade en roer tot het opgelost is. Schep het op de koekjesbodem. Zet ten minste 4 uur in de koelkast voor je de koek uit de vorm haalt.
-
4
Voeg de sinaasappelikeur en het maïszetmeel toe en verwarm op een zacht vuur tot het een beetje indikt. Doe er de sinaasappelpartjes bij. Laat afkoelen.
-
5
Ontvorm de taart, leg er de sinaasappelschijfjes op.
Voorbereiding