Recept

Dubbele chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dubbel zo smakelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de citroenschil. Rasp de sinaasappelschil.

  2. 2

    Klop de room stijf. Vermeng de helft met de geraspte citroenschil, de andere helft met de geraspte sinaasappelschil.

  3. 3

    Laat de witte chocolade smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Roer glad met 1 eetlepel olie. Spatel de citroenroom luchtig door de gesmolten chocolade. Schep in een grote kom en zet, afgedekt, in de koelkast.

  4. 4

    Laat de bittere chocolade smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Roer glad met de rest van de olie. Spatel de sinaasappelroom luchtig door de gesmolten chocolade. Schep de donkere chocolademousse op de witte chocolademousse.

  5. 5

    Vermeng voorzichtig met een vork, om het marmer- effect te krijgen. Zet, afgedekt, ten minste 2 uur in de koelkast.

  6. 6

    Schep, met een ijsschep of met behulp van twee eetlepels, de chocolademousse in de kommetjes of glaasjes. Werk af met een kriekje en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dubbele chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!