Bietjessalade met peer, chorizo, manchego en sherrydressing
bereiding
-
1
Spoel de bieten, maar pel ze niet. Kook ze in ongeveer 30 minuten gaar. Check met een houten prikker of ze zacht zijn. Giet ze af, laat ze afkoelen en verwijder de schil. Snij de bieten in plakjes.
-
2
Bak de chorizo krokant in een droge koekenpan. Schep de schijfjes uit de pan.
-
3
Doe de confituur voor de dressing in de pan van de chorizo, giet er de sherryazijn, het citroensap en een scheutje olijfolie bij en meng goed. Kruid met peper en zout.
-
4
Schil de peren, snij ze in kwartjes en verwijder het klokhuis. Bedruppel ze met het citroensap. Bak ze even aan in hete boter. Spoel en droog de veldsla.
-
5
Verdeel de veldsla, de schijfjes biet, de peertjes en de chorizo over de borden. Kruid met peper en zout. Besprenkel net voor het serveren met de dressing en werk af met de manchego.