Recept

Portugese crème karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor echte zoetebekken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven op 180° C.

  2. 2

    Verwarm het water en de bruine suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker opgelost is.

  3. 3

    Zet het vuur iets hoger en breng het mengsel aan de kook. Laat de siroop in 6 minuten inkoken en schenk in een springvorm van 20 cm.

  4. 4

    Mix de eieren, eierdooiers en de suiker tot een romig mengsel.

  5. 5

    Breng de melk aan de kook, klop de hete melk geleidelijk door het eimengsel. Schenk in de springvorm.

  6. 6

    Zet de vorm in de braadslee, giet er kokend water in tot halverwege de braadslee en zet 1 uur in de oven.

  7. 7

    Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast.

  8. 8

    Stort op een bord en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Portugese crème karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!