Recept

Crème caramel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topklassieker

bereiding
  1. 1

    Doe de suikerklontjes met het citroensap en 1 el water in een pannetje. Laat op een zacht vuur smelten tot een mooi goudkleurige karamel, zonder te roeren. Verdeel over individuele puddingvormpjes en draai ze even rond, zodat overal een laagje karamel zit.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Zet er een ovenschaal in met een flinke bodem kokend water.

  3. 3

    Snij het vanillestokje open en maak het merg los. Doe het stokje en het merg in een pan met de melk en de suiker. Breng vervolgens aan de kook.

  4. 4

    Klop de eieren los in een kom. Klop de kokende melk door de eieren tot een gladde crème. Giet die in de schaaltjes met karamel en zet ze voorzichtig in de schaal. Het water moet 2 cm onder de rand van de vormpjes komen.

  5. 5

    Laat de puddinkjes 35 à 40 minuten garen in de oven en laat ze volledig afkoelen alvorens ze op een bord te ontvormen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème caramel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!