Recept

Koek met chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker en crunchy

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 ° C.

  2. 2

    Kneed een homogeen deeg met de bloem, de suiker, het ei en de boter. 

  3. 3

    Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 10 x 25 cm. Leg het op bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork de deegbodem hier en daar in.

  4. 4

    Bak de doek 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Haal het bakpapier van de koek.

  5. 5

    Breek de chocolade in stukjes. Doe ze bij de room. 

  6. 6

    Verwarm op een matig vuur, tot de chocolade volledig gesmolten is. Doe er de amandellikeur bij. Roer glad. Voeg er de pistaches aan toe.

  7. 7

    Leg de afgekoelde koek op bakpapier in het bakblik. Maak met vier repen karton de rand van het bakblik drie tot vier centimeter hoger.

  8. 8

    Schep de chocolademousse in de vorm. Strijk de bovenkant mooi glad. 

  9. 9

    Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer in plakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koek met chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!