Koek met chocolademousse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
-
2
Kneed een homogeen deeg met de bloem, de suiker, het ei en de boter.
-
3
Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 10 x 25 cm. Leg het op bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork de deegbodem hier en daar in.
-
4
Bak de doek 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Haal het bakpapier van de koek.
-
5
Breek de chocolade in stukjes. Doe ze bij de room.
-
6
Verwarm op een matig vuur, tot de chocolade volledig gesmolten is. Doe er de amandellikeur bij. Roer glad. Voeg er de pistaches aan toe.
-
7
Leg de afgekoelde koek op bakpapier in het bakblik. Maak met vier repen karton de rand van het bakblik drie tot vier centimeter hoger.
-
8
Schep de chocolademousse in de vorm. Strijk de bovenkant mooi glad.
-
9
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer in plakken.
Voorbereiding