Recept

Koffie-chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Espresso en chocolade koffiebonen: de gedroomde mousse voor koffieliefhebbers. Een vleugje Italië door je chocolademousse, daar kun je ons écht een plezier mee doen!

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Smelt de chocolade au bain-marie met de espresso. Voeg de amaretto en de suiker toe, roer glad en roer er dan de eidooiers door.

  2. 2

    Klop de room lobbig met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel eerst de room en daarna de stijfgeklopte eiwitten door het chocolademengsel.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over glaasjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Werk af met de biscottikoekjes en chocolade koffiebonen.

  5. 5

    TIP: de biscottikoekjes zijn een must. Het ideale krokantje om in de romige, luchtige mousse te dippen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koffie-chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!