Recept

Chocomousse met oreo-crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Je kunt met dit recept ook makkelijk een chocomousse-taart maken. Smelt daarvoor wat boter en meng die onder de koekjescrumble, duw de crumble op de bodem van een kleine springvorm en laat hem even opstijven in de koelkast. Spuit er de chocomousse op en laat de taart verder opstijven in de koelkast zoals in het recept.”

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Smelt de chocolade samen met 2 eetlepels room au bain-marie of in de microgolfoven. Roer glad. Klop de room lobbig.

  2. 2

    Doe de eidooiers samen met de suiker in de mengkom van de keukenrobot en klop tot een gladde, lichtgekleurde ruban. Voeg dan de gesmolten chocolade en het snuifje grof zeezout toe. Spatel er ten slotte voorzichtig de opgeklopte room en de stijfgeklopte eiwitten onder. Schep de chocomousse in een spuitzak en zet die minstens 2 uur koel weg.

  3. 3

    Mix de oreokoekjes tot een crumble. Hou 4 hele koekjes apart voor de afwerking.

  4. 4

    Doe een laagje van de oreocrumble in een glaasje en verdeel de chocomousse over de glaasjes met de spuitzak. Werk de glaasjes af met een heel oreokoekje, de bessen, de bramen en het cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocomousse met oreo-crumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!