Chocomousse met oreo-crumble
bereiding
-
1
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Smelt de chocolade samen met 2 eetlepels room au bain-marie of in de microgolfoven. Roer glad. Klop de room lobbig.
-
2
Doe de eidooiers samen met de suiker in de mengkom van de keukenrobot en klop tot een gladde, lichtgekleurde ruban. Voeg dan de gesmolten chocolade en het snuifje grof zeezout toe. Spatel er ten slotte voorzichtig de opgeklopte room en de stijfgeklopte eiwitten onder. Schep de chocomousse in een spuitzak en zet die minstens 2 uur koel weg.
-
3
Mix de oreokoekjes tot een crumble. Hou 4 hele koekjes apart voor de afwerking.
-
4
Doe een laagje van de oreocrumble in een glaasje en verdeel de chocomousse over de glaasjes met de spuitzak. Werk de glaasjes af met een heel oreokoekje, de bessen, de bramen en het cacaopoeder.