Recept

Chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker die iedereen wel lust

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de chocolade grof. Laat hem, in een warm waterbad of de magnetron, smelten. Vermeng met de cognac en de espresso. Roer goed glad.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker. 

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

  4. 4

    Vermeng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.

  5. 5

    Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat, afgedekt, minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Werk net voor het opdienen af met de chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!