Chocolademousse in laagjes met passievrucht
bereiding
-
1
Smelt de chocolade au bain-marie, samen met de melk.
-
2
Meng de eidooier met de rum, de poedersuiker en de gesmolten chocolade.
-
3
Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel de slagroom en het eiwit door de chocoladecrème.
-
4
Verdeel de mousse over kommetjes. Zet koel weg.
bereiding
-
1
Smelt de chocolade au bain-marie met 4 à 5 eetlepels van de room. Roer glad en laat wat afkoelen.
-
2
Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel door de chocolade.
bereiding
-
1
Verdeel de witte chocolademousse over twee kommen. Los het matchapoeder op in de lauwe melk. Spatel door 1 helft van de witte mousse. Laat verder opstijven in de koelkast.
-
2
Verkruimel op de bodem over de glaasjes wat oreokoekjes.
-
3
Verdeel er dan in laagjes de matchamousse, de donker mousse en de witte mousse over. Lepel er wat karamel over en werk af met de passievruchten.