Recept

Chocolademousse in laagjes met passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fruitige chocolademousse? Dat kan! Deze laagjesmousse maak je door laagjes witte chocolademousse te combineren met donkere chocolademousse. Kers op de taart: een laagje oreokoekjes én passievruchten om het af te werken.

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie, samen met de melk.

  2. 2

    Meng de eidooier met de rum, de poedersuiker en de gesmolten chocolade.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel de slagroom en het eiwit door de chocoladecrème.

  4. 4

    Verdeel de mousse over kommetjes. Zet koel weg.

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie met 4 à 5 eetlepels van de room. Roer glad en laat wat afkoelen.

  2. 2

    Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel door de chocolade.

bereiding
  1. 1

    Verdeel de witte chocolademousse over twee kommen. Los het matchapoeder op in de lauwe melk. Spatel door 1 helft van de witte mousse. Laat verder opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verkruimel op de bodem over de glaasjes wat oreokoekjes.

  3. 3

    Verdeel er dan in laagjes de matchamousse, de donker mousse en de witte mousse over. Lepel er wat karamel over en werk af met de passievruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademousse in laagjes met passievrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!