Recept

Broodpudding met appels en bosbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker stevig dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes. Snij de korst van het brood en snij de sneetjes diagonaal doormidden. 

  2. 2

    Laat de appelpartjes met de esdoornsiroop afgedekt 5 minuten zachtjes garen (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).

  3. 3

    Bestrijk het brood met abrikozenjam en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.

  4. 4

    Schik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.

  5. 5

    Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.

  6. 6

    Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant te bruin, dek de schaal af met aluminiumfolie.

  7. 7

    Serveer warm , bestrooid met poedersuiker , en leg er een bolletje ijs bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodpudding met appels en bosbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!