Recept

Broodpudding met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je nog een restje oud brood liggen? Gooi het niet weg, maar maak er een lekkere broodpudding mee. Deze broodpudding met appel is een echte herfsttopper! 

Hier ontdek je nog meer recepten voor broodpudding en hier lees je onze tips om 'm extra lekker te maken.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Verkruimel het brood in een grote kom en overgiet met melk. Laat het brood even weken in de melk en maal het daarna wat fijner met behulp van een pureestamper.

  3. 3

    Meng er het vanillepuddingpoeder, de vanille-essence, de suiker, de eitjes en de appel in stukjes door.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem. Schenk het broodpuddingbeslag in de ovenschaal.

  5. 5

    Bak de broodpudding 30 minuten op 200°C. Verlaag dan de oven naar 180°C en bak nog 30 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodpudding met appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!