Recept

Konijn met worteltjes en aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eenvoudig lekker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de wortelen schoon, laat er een plukje groen aan. Snij ze in de lengte doormidden.

  2. 2

    Kruid het konijn met peper en zout. Bak het rondom goudbruin in 2 eetlepels boter, in een pan die in de oven kan.

  3. 3

    Doe er de ui, knoflook en kruiden bij. Blus met de wijn en de wildfond. Zet 1 uur in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

  4. 4

    Neem het konijn uit de oven. Zeef de saus en stoof daarin de wortelen beetgaar (ongeveer 10 minuten).

  5. 5

    Neem ze eruit en stoof ze nog even in boter. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer het konijn met de saus en wortelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn met worteltjes en aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!