Gekookte eitjes, tomaat en salsa verde
bereiding
-
1
Kook 4 eieren 8 tot 10 minuten in water met een scheutje azijn. Verfris in koud water en pel ze. Laat afkoelen en snij in plakjes. Snij 500 g gespoelde tomaten in plakjes. Hak de peterselie. Snipper 1 teentje knoflook fijn.
-
2
Wrijf 2 sneetjes toastbrood (zonder korst) in met knoflook en snij ze in dobbelsteentjes. Bak ze krokant in wat olijfolie.
-
3
Mix 2 eetlepels uitgelekte kappertjes met 3 eetlepels gehakte bladpeterselie, 1 fijngesnipperd knoflookteentje, 5 à 6 eetlepels olijfolie en wat peper en zout in een blender.
-
4
Schik lukraak de plakjes ei en tomaat op een schotel, strooi er de blokjes toast en nog wat kappertjes over en serveer met de salsa verde.
Voorbereiding