Recept

Knoflookkip met citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer met een fris slaatje 

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ( geschilde) aardappelen in stukken en de sjalot in ringen. Snipper de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen, pers uit en vang het sap op. Snij de tweede citroen in partjes.

  2. 2

    Bak de ham krokant in 4 el olijfolie, in een stoofpan die in de oven kan. Doe er de sjalot, knoflook en champignons bij en laat alles kleuren. Schep uit de pan en hou even part.

  3. 3

    Wrijf de kippenbouten goed in met peper en zout. Bak ze in wat extra olie aan beide kanten goudbruin.

  4. 4

    Blus de kip met citroensap en kippenbouillon. 

  5. 5

    Voeg de tijm, citroenpartjes en jeneverbessen toe. Dek af en zet 40 minuten in de op 160 °C voorverwarmde oven.

  6. 6

    Doe er dan de aardappelen en de knoflookchampignons bij. Laat nog 25 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Meng de peterselie met de geraspte citroenschil en strooi dit voor het serveren over de kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knoflookkip met citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!