Kip met honing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
2
Verwarm het citroensap met de honing, kruid met peper en zout. Bestrijk er de kip mee. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
-
3
Spoel de citroen en snij ’m in halve partjes. Pel de knoflook en de sjalotten en halveer ze.
-
4
Doe de citroen, knoflook, sjalot en olijven bij de kip. Leg er de tijm, lavendel en saffraan bij. Overgiet met de groentebouillon en de wijn. Zet 1 uur en 15 minuten in de oven.
Ingrediënten voor
4 personen- kip1
- sjalotten4
- knoflook2 teentjes
- citroen1
- zwarte olijven75 g
- citroensap4 el
- honing2 el
- saffraandraadjes4
- tijm4 takjes
- gedroogde lavendelbloem2 takjes
- witte wijn120 ml
- kippenbouillon180 ml
- olijfolie
- zout
- witte peper