Recept

Garnalen-cappuccino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend makkelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de garnalen. Snij de wortel, selder, ui en venkel in julienne. 

  2. 2

    Stoof de garnalen aan in de hete olie. Blus met de cognac. Doe er de groentejulienne, de tomatenpuree, de gepelde tomaten, de witte wijn en 5 dl water bij. Voeg er de saffraan aan toe. Laat 5 minuten koken.

  3. 3

    Pureer kort met de staafmixer en schenk het door een fijne puntzeef, of pureer het met een roerzeef. Leng eventueel nog wat aan met water. Laat 1 minuut doorkoken en breng op smaak met cayennepeper. Laat afkoelen en zet het in de koelkast.

  4. 4

    Breng de soep aan de kook. Strooi het lecithinepoeder bij de room. Schenk dit, van het vuur af, bij de soep. Mix 30 seconden met de staafmixer, tot het soepje schuimt als een cappucino. Verdeel over kleine kopjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Garnalen-cappuccino

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!