Kastanjemousse met mandarijntjes
bereiding
-
1
Week het blaadje gelatine in een kommetje water. Verwarm de cointreau. Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de cointreau.
-
2
Doe de kastanjepuree samen met de cointreau in een kom. Meng goed. Klop de room samen met de poedersuiker stijf en doe ’m bij de kastanjepuree.
-
3
Klop ook de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de mousse. Verdeel de kastanjemousse over 4 glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Rasp intussen de schil van de sinaasappels. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en vang het sap op in een maatbeker. Verwarm het sap samen met de kristalsuiker en roer tot een dikke siroop. Voeg de sinaasappelschilletjes en de blokjes sinaasappel toe. Laat nog enkele minuutjes pruttelen.
-
5
Giet een laagje van de sinaasappelsiroop op de kastanjemousse en versier met een meringue. Serveer onmiddellijk.