Zalmforel met groene asperges
bereiding
-
1
Snij de citroen in schijfjes. Pluk de blaadjes van de peterselie. Spoel de asperges.
-
2
Spoel een zalmforel van 1,5 kg en dep droog met keukenpapier. Vul met de citroenschijfjes, peterselie, peper en zout. Strijk aluminiumfolie in met olijfolie en leg er de zalmforel op.
-
3
Leg, goed dichtgevouwen, 25 minuten in een oven van 200° C. Draai halverwege de gaartijd om.
-
4
Haal 1/2 kg gespoelde groene asperges (zonder harde uiteinden) even door olijfolie en gril ze in de grillpan.
-
5
Was 100 g rucola. Meng 6 eetlepels olijfolie met 3 eetlepels witte balsamico en 1 eetlepel
honing. Lepel over de asperges, rucola en gefileerde zalmforel.
Voorbereiding