Recept

Tartaar van zalm­forel met dillecrème en zalmeitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke tartaar à la Sandra Bekkari!

Zalmforel is wat steviger en dieper van kleur dan zalm. Hij is bovendien een pak goedkoper, want het is eigenlijk een forelsoort en geen zalm.

bereiding
  1. 1

    Hak de bieslook fijn. Snij de zalmforel in kleine blokjes. Kruid ze met peper en meng er de geraspte citroenschil en de fijngehakte bieslook onder.

  2. 2

    Meng de lichte zure room met de mosterd. Hak de helft van de dille fijn en meng die onder de zure room.

  3. 3

    Lepel de dillecrème in een boogje op de borden. Maak met behulp van twee lepels quenelles van de zalmforeltartaar en leg 2 quenelles op elk bord. Lepel wat zalmeitjes boven op de tartaar. Werk de tartaar af met de rest van de dille en de geplette roze peper­korrels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartaar van zalm­forel met dillecrème en zalmeitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!