Recept

Gebakken garnalen met citroenrisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeevruchten met een frisse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper ui en knoflook.

  2. 2

    Fruit de ui in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met 100 ml wijn. Laat even doorkoken. Schenk er hete bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Voeg ook het citroensap toe en roer tot het vocht opgenomen is. Ga zo door tot de rijst beetgaar is (ongeveer 30 minuten).

  3. 3

    Halveer de garnalen overlangs en bak ze ongeveer 2 minuten in rest van de olie. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en blus met de rest van de witte wijn. Bestrooi met sliertjes citroenschil.

  4. 4

    Roer een klontje boter, het basilicum en de parmezaan door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de garnalen op een bedje van risotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken garnalen met citroenrisotto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!