Blanc Manger met kip en amandel
bereiding
-
1
Spoel de kipfilets onder koud stromend water en dep ze droog. Snij ze in blokjes van 1 cm.
Verwarm de oven voor op 210°C.
-
2
Breng de melk aan de kook. Voeg de rijst, het amandelpoeder en de kip toe. Zet de pan op een zacht vuur en laat gedurende 20 minuten garen. Roer het mengsel af en toe goed om, om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met witte peper en zout.
-
3
Beboter een ovenvaste schotel. Vul de schotel tot aan de rand met het rijstmengsel. Bestrooi het oppervlak gelijkmatig met de gemalen gruyère. Plaats de schotel bovenaan in de oven. Laat gedurende 15 minuten gratineren. Als de korst goudbruin kleurt neem je de schotel onmiddellijk uit de oven.
-
4
Verdeel de gratin aan tafel en serveer met een salade.
Voorbereiding