Zoete handschoentjes
bereiding
-
1
Teken op stevig karton 2 kinderhandjes, één met gesloten vingers, één met de vingers lichtjes gespreid. Knip uit.
-
2
Smelt 150 g boter, 225 g donkere kandijsiroop en 170 g kandijsuiker al roerend in een pannetje.
-
3
Meng 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel kaneel en een snuifje zout door 1/2 kg bloem. Kneed er de gesmolten suiker-boter door en rol het deeg 4 mm dik uit tussen 2 vellen plasticfolie. Laat even afkoelen.
-
4
Leg de sjablonen erop en snij de handjes uit. Maak met een houten prikker gaatjes onderaan de handschoentjes voor de touwtjes (groot genoeg, tijdens het bakken zet het deeg nog uit). Leg op bakpapier en bak 12 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.
-
5
Meng 750 g poedersuiker met 3 eiwitten en wat water. Giet in een wegwerpspuitzak (of plastic zakje) en knip er een heel klein puntje af. Versier de koekjes naar wens.
Voorbereiding