Tarte tatin van mango en kardemom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de mango’s en snij ze in stukken.
-
2
Maak de karamel. Doe de kristalsuiker in een grote ovenvaste pan met dikke bodem zonder antiaanbaklaag. Giet er 150 milliliter water bij. Plet de kardemompeulen en voeg de zaadjes toe aan de suiker. Laat zachtjes koken tot er heel kleine lichtbruine belletjes ontstaan. Roer de karamel pas dan door met een garde tot hij mooi lopend is. Voeg voorzichtig de boter toe en roer nogmaals door.
-
3
Leg de stukken mango met een knijptang voorzichtig in de karamel. Laat de mango zo’n 15 minuten karamelliseren op een zacht vuurtje. Leg het vel bladerdeeg er voorzichtig bovenop. Bak de tarte tatin zo’n 30 minuten in de oven.
-
4
Haal de tarte tatin uit de oven. Zet een bord op de pan en draai de taart voorzichtig om. Doe handschoenen aan, want het sap dat eruit loopt, is gloeiend heet. Serveer meteen.