Koninginnenhapje voor veggies
bereiding
-
1
Smelt de boter. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de eieren hard. Pel, laat afkoelen en prak met een vork.
-
2
Laat het bladerdeeg wat ontdooien. Bestrijk lichtjes met gesmolten boter. Prik in het midden in met een vork en leg er in het midden, op bakpapier, enkele bakbonen op. Zo kunnen de randen rijzen en blijft het midden hol. Bestrijk de randen met gesmolten boter. Bak 15 à 20 minuten in het midden van de oven op 200° C. Neem bakpapier en bonen weg en laat afkoelen op een rooster.
-
3
Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Laat de laatste minuut de doperwtjes meekoken. Giet de groenten af. Laat schrikken in ijswater en goed uitlekken in een vergiet.
-
4
Klop de mascarpone op met de room. Meng met de groenten en de geprakte eieren. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Vul er de bladerdeegbakjes mee. Verwarm alles nog ± 5 minuten in de oven op 175° C. Werk af met peterselie.
Voorbereiding