Recept

Lamsschenkel met paprika's en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk lam met groentjes

bereiding
  1. 1

    Meng 1/2 kopje sojasaus, 1/2 kopje sherry, 1/2 kopje zonnebloemolie, wat honing, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel mosterd, 1 geperst knoflookteentje, wat geplette peperkorrels en 1 gesnipperde ui voor de marinade.

  2. 2

    Laat 4 lamsschenkels minimum 2 uur marineren. Dep het vlees droog, verhit wat olie in een pan en bak het goudbruin.

  3. 3

    Maak 4 paprika's schoon, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in vier. Spoel 4 takjes troskerstomaatjes en dep ze droog. 

  4. 4

    Leg in een braadslee met voldoende olie, strooi er 1 eetlepel gedroogde rozemarijn over en doe er 4 ongepelde knoflookteentjes bij. Laat nog 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180° C.

  5. 5

    Leg de paprikastukken en kerstomaatjes bij de lamschenkels in de braadslee en lepel de geurige olie over de schenkels en de groenten. Laat nog 15 minuten verder garen. Serveer met tagliatelle of rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsschenkel met paprika's en kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!