Lamsschenkel met venkel en ansjovis
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Spoel de lamsschenkels en dep ze droog. Pel de uien, halveer ze en snij ze in repen. Pel de knoflook en snij 'm in fijne plakjes.
-
2
Maak de venkel schoon en snij in dunne schijven. Laat de ansjovis uitlekken. Spoel de tijm, schud droog en hak de blaadjes fijn.
-
3
Verhit de olie in een ovenvaste pan met deksel en laat de lamsschenkels aan alle kanten braden en bruinen. Neem de schenkels eruit. Stoof de uien in dezelfde pan.
-
4
Voeg de venkel, het knoflook en de ansjovis toe. Leg de schenkels terug in de pan, kruid alles met peper en tijm. Giet de wijn en de bouillon erbij.
-
5
Dek af en gaar de schenkels 2 uur in de oven, tot het vlees zacht is en van het been valt, giet hierbij steeds opnieuw het braadfond over het vlees. Voeg indien nodig nog een beetje bouillon of water toe.
-
6
Verwijder het deksel en laat de schenkels nog 20-30 minuten onafgedekt bruinen. Neem de pan uit de oven, werk af met rucola en serveer.