Recept

Lamsschenkel met rozemarijn en erwtenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer het lamsvlees in met olie en kruid met peper en zout. Bestuif met bloem en bak het vlees in hete boter langs alle kanten goudbruin. Leg het vlees in een braadslee, dek af met aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Doe de look, rozemarijn, ansjovis en een snuifje zout in een vijzel en stamp tot een grove puree. Haal de braadslee uit de oven en bestrijk het vlees met de puree. Zet nog eens 20 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat het vlees nog 10 minuten rusten. 

  3. 3

    Maak de erwtenpuree. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui met de knoflook. Roer er de bouillon en erwten door en laat 3 minuten zachtjes koken. Doe alles in een blender en mix tot een grove puree. Voeg de munt toe en kruid met peper en zout. Bestrooi het vlees met extra rozemarijn en geef er de erwtenpuree bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsschenkel met rozemarijn en erwtenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!