Recept

Kabeljauw met rode pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Licht en gezond

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de aardappelen in plakjes en de kabeljauw in 4 stukken.  Hak de peterselie, rooster de pijnboompitten en pers de knoflook. 

  2. 2

    Stoom de  kabeljauw (in 4) gaar in 7 à 10 minuten met wat water en gezouten
    boter (in papillote, stoommandje of -oven). Kook of stoom de grote aardappelen gaar.

  3. 3

    Mix in de keukenrobot 8 zongedroogde tomaatjes met 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 el geroosterde pijnboompitten, 1 geperst knoflookteentje en een tiental basilicumblaadjes.

  4. 4

    Giet er wat olijfolie bij (of de marinade van de tomaatjes) tot een kruimelige pasta ontstaat. Leg op een bord enkele schijfjes aardappel in een cirkel, daarop 2 eetlepels rode pesto met daarop de kabeljauw.

  5. 5

    Werk af met een zongedroogd tomaatje en wat basilicum. Doe er nog wat olijfolie over en peper uit de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met rode pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!